ЖИВОТ С ДИАБЕТ: СОФИЯ

Според данни на Международната Диабетна Федерация, с всяка изминала година броят на диагностицираните с диабет хора се увеличава. Това изисква все повече ангажираност както от лекари, така и от пациенти. Ето защо, решихме да покажем лицето на дибета точно такова, каквото е. Срещнахме се с различни хора, диагностицирани с диабет, които живеят нормален и щастлив живот. Духът им остава силен, въпреки лишенията, пречките и трудностите. Ще разкажем техните истории в кампанията „Диабетът – моят начин на живот“, със специалната подкрепа на мултивитамини за диабетици FAVIO.

 

Как се казваш и на колко години си?

Казвам се София и съм на 52 години

С какво се занимаваш и защо правиш точно това?

По професия съм медицинска сестра и цял живот съм работила това. Радва ме да помагам на хората. Преди година време избягах от София. Живея на село, сред природата, в къща, далеч от шума и стреса.

Как би се самоопределила?

Ученик. Цял живот.

Каква и кога беше първата ти среща с диабета?

Още през 1984г. Беше изненадваща.

Усещаш ли ограниченията от диабета?

Не. Трябва да намериш баланса.

Кои са хранителни добавки нужни на диабетиците?

Как те промени диабетът?

Промени ме, определено. Даде ми воля и самодисциплина. На много неща ме научи и все още ме учи. Избягах от големия град, от стреса и напрежението. Сега с удоволствие приемам чиста храна, чиста вода, свеж въздух и сленцеее… Приемам задължителната терапия за увредите си. След тежко вирусно заболяване преди година, реших да взема витамини. Попаднах на Фавио. Неочаквано за мен, освен търсения ефект, отшумяха и доста силни дългогодишни ставни и мускулни болки. До ден днешен си го пия.

Какво би посъветвала някой, който върви по твоя път?

Диабетът не е присъда. Диабетът е учител. Върви по пътя си и приемай уроците.

Научете повече за диабета тук.
Прочетете как диабетът е променил живота на Николай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *