РАДИКС ИСАТИДИС – ЧУДОДЕЙНАТА АЗИАТСКА БИЛКА

Чудодейна азиатска билка за стимулация на имунната система

Radix Isatidis

 

Светът, в който живеем, никога не е спирал да се движи напрeд и за да се движим с него, е важно да умеем да поучаваме и да приемаме ценното и полезното. Дори и онова, което е непознато. Днес се разхождаме до Азия и се вглеждаме по-внимателно в алтернативността на азиатската медицина. Там, методите за лечение се различават осезаемо от вече познатите ни от традиционната медицина. Целта, обаче е, същата – здраво тяло. Специално и особено внимание се обръща на билките, екстрактите, чайовете и стритите корени. Едно от най-важните и разпространени растения в традиционна китайска медицина е Радикс Исатидис.Той е мощен имуностомулант и това е
е първото, към което посяга всеки китаец, когато дойде време за  профилактика и лечение на различни инфекции.

Какво е Радикс Исатидис?

Нека да „разбием“ и анализираме това така странно име. Радикс означава корен, т.е. Радикс Исатидис означава корен от Исатис – с други думи екстракт от изсушен корен на растението Isatis tinctorial L. То е известно с имуностимулиращите, противоинфекциозните и противовъзпалителните си свойства.

От къде идва Радикс Исатидис?

Расте предимно в Китай, Северна и Южна Корея и е широко използвано в традиционната китайска медицина.

Кога Радикс Исатидис помага?

Всяка стимулация на имунната система е от полза, а Радикс Исатидис прави точно това – стимулира имунната система на организма, бори се с бактериални и вирусни инфекции и ускорява възстановяването след боледуване.

Според клинични изследвания, Радикс Исатидис проявява директен ефект срещу редица вируси, включително грипен вирус A&B, коронавирус, херпес симплекс вирус, цитомегаловирус (CMV) и др.

Ползите и чудодейните му свойства не спират до тук – Радикс Исатидис има доказан имуностимулиращ ефект, като въздейства както върху вродения, така и върху придобития имунитет. Стимулира действието клетките, които прочистват нашия организъм от патогени и вредни субстанции, както и спомага за производството на противовирусни антитела в организма.

Защо Радикс Исатидис помага?

Екстрактът от корен има силно изразено цитопротективно действие, т.е. активните му съставки променят плазмената мембрана на здрави човешки клетки и не позволяват на вирусите да се прикрепят към нея и съответно да навлязат в нея. Този механизъм има нисък риск от развитие на резистентност, тъй като въздейства върху клетките

гостоприемници.

Вирусни повърхностни белтъчни молекули също нямат шанс – те биват блокирани и не могат да се свържат с рецепторите на човешките клетки.

Радикс Исатидис има още един противовирусен механизъм -ако една клетка е вече заразена, активните съставки на екстракта блокират размножаването на вирусния генетичен материал в самата клетка. Свръхразмоножаването на вирусите в клетките води до невъзможност на клетката да извършва своите естествени процеси, което обикновено води до нейната смърт. При смъртта на заразените клетки увеличеното количество вируси се разпространяват по съседство и заразяват нови клети. Радикс Исатидис блокира и този патологичен процес, тъй като спира размножаването на вирусите в заразените клетки.

Приемът на екстракта от Радикс Исатидис намалява риска от развитието на бактериална суперинфекция по време на вирусна инфекция. Когато се разболеем от вирусен причинител, нашата имунна система е заета да се бори с него, което дава възможност на различни бактерии да започнат да се размножават и да се получи вторично инфектиране при вече налична вирусна инфекция или така наречената бактериална суперинфекция. Радикс Исатидис има доказан директен блокиращ ефект върху широко разпространени видове бактерии, с което допълнително предпазва нашия организъм.

Коя е чудодейната билка за здраве от Южна Америка? 
Знаете ли защо консултацията с лекар е наистина важна?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *