Ценна комбинация за справяне с умственото напрежение

Кои са съставките, които биха спомогнали за овладяване на стресови ситуации?

Стрес, напрежение, бърнаут, неефективна комуникация, трудно съсредоточаване, липса на концентрация – само мисълта за всички тези състояния води до проявата им. Но как се излиза от този порочен кръг и се тръгва по пътя на спокойствието, фокуса и продуктивността? Често е нужно да прибегнем до супер сили или външни стимуланти, които да ни помогнат да се справим с него. Разкриваме ви една ценна и високо ценена комбинация за справяне с умственото напрежение – тази на гинко билоба и Alpha GPC. Как двете съставки въздействат на мозъка и функциите му, четете надолу.

Kaкво е гинко билоба?

Гинко билоба е един от най-старите познати дървесни видове, известен с лечебните свойства на листата си, използван в Източната медицина от хилядолетия. Той има благоприятно влияние върху паметта, концентрацията, кръвоснабдяването на мозъка, а още и върху сърцето, кръвносните съдове и кръвното налягане.

Защо гинко билоба помага?

Гинко билоба има няколко свойства, които я правят предпочитана съставка в много фармакологични изделия. Тя спомага за правилното функциониране на кръвоносната система. Биоактивните ѝ съставки се грижат за еластичността и здравинатана кръвоносните съдове, а от друга страна има благоприятен ефект против образуването на съсиреци и тромби.
Гинко билоба се грижи за мозъка. Тя стимулира кръвообръщението към мозъка, подпомага мозъчните функции, спомага за подобрението на паметта и концентрацията, за нормализирането на кръвното налягане , за възстановяване на намаляващите с остаряването функции на някои органи–например има доказан благоприятен ефект при шум в ушите. Приемът на Гинко билоба се отразява добре и на крайниците – комбинацията от флавоноидите и терпеновите лактони спомага за кръвообращението не само в централната, но и в периферната част на кръвоносната система. С други думи „доставката“ на кръв, кислород и хранителни вещества в очите, ушите и крайниците, се подобрява, а от там и функцията на редица органи.
Според някои проучвания тя не осигурява достатъчно когнитивно подобрение, според други обаче дългосрочното ѝ приложение подобрява вниманието, умствената яснота, функционирането на изпълнителната власт и дългосрочната памет.

Kaкво е Аlpha GPC?

Alpha GPC e естествено органично съединение на холин, съставено от глицерофосфат и холин, играещо важна роля в мозъчната дейност.,. Известно е още като L-Alpha глицерилфосфорилхолин или холинов алфосцерат. Притежава невропротективната активност и има бърз ефект върху концентрацията и мозъчната дейност


Защо Аlpha GPC помага?

Едно от свойствата на Alpha GPC е да играе роля на предшественик на  ацетилхолин (важна молекула, чрез която мозъчните клетки комуникират една с друга)  Приет с храната, Alpha GPC успява да  премине кръвно-мозъчната бариера и да отиде директно в мозъчната тъкан, където осъществава своите благоприятни ефекти. Установено е, че Alpha GPC е 10 пъти по-ефективен от обикновения холин. За тази съставка се смята, че има потенциала да подобрява значително нарушения в паметта, произлизаща от различни състояния – например болестта на Алцхаймер, деменция или инсулт. Невропротективните му свойства биха могли да се използват като анксиолитици.

След проведени изследвания върху пациенти с дегенаративни мозъчни нарушения, се оказва, че приемът на Аlpha GPC спомага за подобяването на когнитивните, поведенческите и памeтовите нарушения. С други думи приемът му е възможно да подобри здравето и функционирането на мозъка, формирането на краткосрочната и дългосрочната памет и способността за учене и извършване на няколко мозъчни операции едновременно. Специално внимание обръщаме и на възможността да повиши нивата на допамин, което със сигурност повлиява положително на мозъчната функция

Какво се случва, ако съберем гинко билоба и Alpha GPC на едно място?

След години изследвания и проучвания, практиката е показала, че гинко билоба има най-силен и бърз ефект при хора със структурни нарушения на мозъка.При млади хора, все още нямащи някаква увреда, вероятно ефектът от приема на гинко може да се усети по-бавноСъчетанието на гинко билоба с Alphа GPС дава съществено предимство – подобряването на паметта и концентрацита ще се прояви значително по-бързо, тъй като от една страна,се възползваме от специалните свойства на гинко билоба, а от друга – даваме градивните елементи на мозъчните клетки да си изградят своите невротрансмитери, което значително подобрява комуникацията между тях, а от там и всичко мозъзчни процеси.

Ето какво се случва, когато обединим „силите“ на тези две вещества:

– спомагат за бързо и осезаемо подобряване на паметта, концентрацията и умствената дейност.

Улесняват извършването на ежедневни мозъчни процеси и дават допълнителен стимул при стрес и напрежение (изпити, стресиращи крайни срокове, смяна на работа и други), което води до по-добри резултати

Допринасят за установяването на емоционална стабилност, спомагат за намаляване на стреса и поддръжат баланс на химични вещества в мозъка

Дали ще изберете прием само на гинко билоба или Alpha GPC или ще пробвате комбинация от тези две суперсъставки, няма значение, защото няма как да сбъркате. Неизбежно е обаче в живота ни да изпадаме в очаквани или не толкова очаквани ситуации, в които нивата ни на стрес сякаш стигат до тавана. В такива случаи нашият мозък има нужда да го подкрепим по всевъзмочни начини (спорт, правилно хранене, медитация и др), а приемът взаимно допълващите се съставки гинко билоба и Alpha GPC са едно чудесно решение.

Eто 7 съвета за по-здрав стомах.

Знаете ли защо консултацията с лекар е наистина важна?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *